Persoonlijk, betrokken en professioneel

Advocaat familierecht
Personen- en familierecht

Uw advocaat familierecht in Zwolle

Het familierecht gaat over alle facetten van het leven. Van (voor) de geboorte tot (na) het overlijden. Onderdelen van het familierecht zijn bijvoorbeeld het huwelijk, een naamswijziging, erkenning, verbreking van een samenleving of ontkenning van vaderschap en het gezag over kinderen.

Een familierechtelijk geschil heeft vaak een grote impact op het leven. Rechtsbijstand binnen het familierecht vraagt om een gespecialiseerde advocaat familierecht.

Iemand die samen met u het proces doorloopt en daarnaast oog heeft voor alle aspecten die daarbij komen kijken. Thoenes Familierecht is gespecialiseerd in complexe conflicten in het familierecht en zorgt dat er adequaat en deskundig voor u gewerkt wordt.

Kwesties in het familierecht

Oplossen

Twee manieren

Een familierechtelijk geschil kan op twee manieren opgelost worden: in overleg (als advocaten, in een mediation of in een overlegscheiding) of bij de rechter.

Lukt het niet om tot overeenstemming te komen in onderling overleg? Dan rest een procedure bij de rechter. Met een jarenlange ervaring in het voeren van procedures zowel in eerste aanleg bij de Rechtbank als in hoger beroep bij het Gerechtshof, bent u bij Thoenes familierecht aan het juiste adres.

Bij elke zaak zullen de kansen en risico’s van een procedure met u worden besproken. Er zal een gedegen afweging worden gemaakt tussen de met een procedure gemoeide kosten en het te behalen resultaat.

Het zijn van familierecht advocaat is een vak apart. Het vraagt om specialistische en gedegen kennis van de wettelijke regelingen.

Dat betekent het volcontinu bijhouden van veranderingen in wettelijke regelingen en jurisprudentie van de Rechtbanken, de Gerechtshoven en de Hoge Raad.

Daarnaast vraagt het ook om mensenkennis. Het voor ogen houden van de belangen van de cliënt en het geven van een helder advies. Maar ook het zoeken naar oplossingen buiten de rechtszaal om en goede schriftelijke communicatieve vaardigheden.

Tot slot het indienen van heldere en scherpe processtukken bij de Rechtbank en Gerechtshoven. En uiteraard moet er gepleit worden in de rechtszaal.

Het vak van advocaat familierecht vraagt om onbegrensd enthousiasme en inzet. Ook buiten de standaard kantooruren om. Mevrouw Mr. E.M. (Irma) Thoenes – van der Veen is niet alleen een kundige mediator, maar ook een échte advocaat met hart voor het vak.

Een vak apart

Familierecht advocaat Overijssel

Luistert naar uw verhaal

Familierecht advocaat Zwolle

Mevrouw Mr. E.M. (Irma) Thoenes – van der Veen

Goede advocaat familierecht 

Bent u op zoek naar een goede advocaat familierecht? Eentje die met u meedenkt en aandacht heeft voor uw persoonlijke situatie? En die u bovendien een vertrouwelijk gevoel geeft?

Voor persoonlijke en zeer deskundige bijstand helpt Thoenes Familierecht u graag verder.

Mevrouw Mr. E.M. (Irma) Thoenes – van der Veen is gespecialiseerd in het personen- en familierecht en is hier dagelijks mee bezig. Hierdoor is ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en jurisprudentie binnen het familierecht. Zo weet u zeker dat u goed wordt bijgestaan gedurende het proces.

Ze is lid van de vFas (Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators) en opgeleid tot collaboratieve divorce advocaat, scheidingsadvocaat, scheidingsmediator en Parenting coördinator.

Hoe werkt een advocaat familierecht?

01

Huidige situatie in kaart brengen

Welke geschillen spelen er in uw situatie?

02

Keuze voor de werkwijze

We bespreken de verschillende mogelijkheden die er zijn qua rechtsbijstand en dienstverlening, uiteraard afhankelijk van uw hulpvraag.

03

Aan de slag met uw kwestie

De ene zaak leent zich voor mediation of een overlegscheiding. Terwijl u in andere gevallen ‘gewoon’ een familierecht advocaat nodig heeft. 

Vast uurtarief

Wat kost een advocaat familierecht?

U wilt natuurlijk graag weten wat een advocaat familierecht u gaat kosten. De advocaatkosten worden op basis van de aan uw dossier bestede tijd berekend. Bij de intake of het 1e kennismakingsgesprek wordt het uurtarief met u besproken.

Over het gedeclareerde uurtarief wordt 6% kantoorkosten in rekening gebracht voor de administratieve werkzaamheden en ondersteuning.

Transparantie staat voorop. De aan uw dossier bestede tijd wordt nauwgezet bijgehouden en aan u verantwoord in de urenspecificatie die bij iedere declaratie wordt gevoegd. Meer informatie en uitleg over de kosten kunt u lezen op de tarievenpagina. Of neem gerust contact met mij op.

Thoenes Familierecht is een kindvriendelijke advocaat. Bij een kwesties in het familierecht wordt er ook geluisterd naar uw kind.

Thoenes Familierecht betrekt uw kind op een passende wijze bij het proces zonder dat hij of zij hier onderdeel van wordt. 

Alles over een kindvriendelijke advocaat leest u in het rapport van de kinderombudsman. 

Ook de mening van een kind telt

Kindvriendelijke advocaat

Bijgestaan door uw eigen advocaat

Scheidingsadvocaat Overijssel

Mw. mr. E.M. (Irma) Thoenes – van der Veen

Bij een scheiding kunnen zich problemen voordoen. Er kan een geschil ontstaan over bijvoorbeeld de hoofdverblijfplaats van de kinderen of de vermogensrechtelijke afwikkeling. Om onnodige conflicten te voorkomen is het belangrijk om in een vroeg stadium contact op te nemen met een gespecialiseerde scheidingsadvocaat met als doel het zo spoedig als mogelijk treffen van oplossingsgerichte afspraken.

Bent u op zoek naar een scheidingsadvocaat in Overijssel? Een scheiding brengt veel zaken mee die geregeld dienen te worden. Om deze zaken in goede orde te regelen bent u bij Thoenes Familierecht aan het juiste adres.

Als scheidingsadvocaat in Overijssel is Mevrouw Mr. E.M. (Irma) Thoenes – van der Veen ervaren en nauw betrokken bij uw scheiding. Ze probeert deze moeilijke periode voor u zo zorgeloos mogelijk in te richten. Zo begeleidt Mevrouw Mr. E.M. (Irma) Thoenes – van der Veen u bij het maken van goede afspraken en behartigt zij uw belangen in echtscheidingsprocedure bij de rechtbank.

Aangesloten bij verschillende partijen
Lid van
Advocaat familierecht in Overijssel?
Openingstijden

Maandag - Vrijdag 08:30 - 17:30

Neem contact met mij op