Samenwonend en uit elkaar

Samenwonen beëindigen
Uit elkaar gaan

Het samenwonen beëindigen

Het samenwonen beëindigen

Woont u samen en gaat u uit elkaar? Het is denkbaar dat u een samenlevingscontract heeft afgesloten en deze wilt ontbinden. Maar hoe zit het nu eigenlijk met uw woning, de kinderen en bijvoorbeeld het geld op de spaarrekening?

U gaat het liefst met juiste afspraken uit elkaar, maar in sommige gevallen is dat lastig. Vooral als emoties bij u of uw ex-partner hoog oplopen. Thoenes Familierecht staat u graag bij als scheidingsadvocaat of mediator als u het samenwonen wilt beëindigen.

Alles is vastgelegd

Samenwonen beëindigen met samenlevingscontract

Heeft u tijdens het samenwonen een samenlevingscontract afgesloten en wilt u deze beëindigen? In het samenlevingscontract staan (financiële) afspraken die u samen heeft vastgelegd en deze dienen nageleefd te worden. 

Denk bijvoorbeeld aan de verdeling van de bezittingen of het wel of niet delen van geld op een bankrekening.

Zijn er minderjarige kinderen in het spel? Dan zijn er ook andere vraagstukken aan de orde. U kunt denken aan:

Thoenes Familierecht helpt u in deze kwestie graag met juridisch advies. U kunt altijd vrijblijvend contact met het kantoor opnemen.

schilderij over rechtszaak kantoor Thoenes Familierecht

Beëindigen samenwonen zonder samenlevingscontract

Heeft u samen met uw ex-partner geen samenlevingscontract afgesloten? Dan is er geen sprake van gezamenlijk vermogen of schulden. 

Heeft u bijvoorbeeld 30.000 geïnvesteerd in uw gezamenlijke hypotheek, dan zou u deze inbreng terug moeten krijgen bij de verkoop van de woning.

Bij het beëindigen van het samenwonen hoeft u dus alleen afspraken te maken over de spullen die gezamenlijk zijn gekocht of de schulden die gezamenlijk zijn opgebouwd. 

Zonder samenlevingscontract hoeft u geen afspraken te maken over bijvoorbeeld uw pensioen of partneralimentatie.

Advocaat bij uw scheiding

Ouderschapsplan bij beëindigen van het samenlevingscontract

Gaat u het samenleven beëindigen en heeft u samen met uw ex-partner minderjarige kinderen waar u beiden gezag over heeft? Dan zijn er volgens de wet verplichtingen voor het opstellen van een ouderschapsplan.

In het ouderschapsplan staan afspraken over bijvoorbeeld de zorg en opvoeding van het kind, hoe u beslissingen neemt over belangrijke onderwerpen als een schoolkeuze, maar ook hoe de kosten voor verzorging en opvoeding worden geregeld.

Kosten

Wat kost een advocaat of mediator voor beëindigen samenwonen?

Wat kost een advocaat of mediator voor beëindigen samenwonen?

Wilt u het samenwonen beëindigen? Het is goed om vooraf te weten met welke kosten u rekening moet houden. Thoenes Familierecht geeft u graag meer informatie over de kosten, dan komt u niet voor verrassingen te staan.

Wilt u meer weten over de tarieven, neem dan gerust contact met mij op. 

Aangesloten bij verschillende partijen
Lid van
Op zoek naar echtscheiding mediation Zwolle?
Openingstijden

Maandag - Vrijdag 08:30 - 17:30

Neem contact met mij op