Mevrouw Mr. E.M. (Irma) Thoenes – van der Veen

Over Thoenes Familierecht

Over Mevrouw Mr. E.M. (Irma)

Thoenes-van der Veen

Thoenes Familierecht is specialist als het gaat om personen- en familierecht. Mevrouw Mr. E.M. (Irma) Thoenes – van der Veen staat u adequaat en zeer deskundig bij. Zij heeft hierbij steeds aandacht voor de persoon en voor emoties achter het geschil.

Het kantoor heeft zowel een procespraktijk als een overlegpraktijk. De overlegpraktijk bestaat uit scheidingsbemiddeling en de overlegscheiding. Daarnaast wordt het kantoor ingeschakeld voor een second opinion.

De juridische bijstand die Mevrouw Mr. E.M. (Irma) Thoenes – van der Veen kan bieden is zeer breed. Thoenes Familierecht kan u bijstaan als adviseur, (proces)advocaat, advocaat- scheidingsmediator of als overlegscheidingsadvocaat.

Familierecht Advocaat

CV Irma Thoenes-van der Veen

Irma heeft in 1996 haar studie Rechten voltooid aan de Rijksuniversiteit van Groningen. In 1998 is zij beëdigd als advocaat. In haar tijd als advocaat – stagiaire heeft zij een algemene praktijk gevoerd en zich vanaf 2000 gespecialiseerd in het personen- en familierecht.

Zij is werkzaam geweest bij Scholtens Advocaten en vervolgens bij Dommerholt Advocaten. Op 1 januari 2011 heeft zij Thoenes Familierecht advocatuur en Mediation opgericht.

Ze is lid van de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (de vFAS), opgeleid tot vFAS scheidingsadvocaat en scheidingsmediator. Tevens is zij opgeleid tot collaboratieve divorce advocaat. Onlangs heeft ze de leergang Parenting coördinator afgerond. Een nieuwe vorm van geschillenbeslechting tussen gescheiden ouders.

Naast de werkzaamheden als advocaat is zij lid van de kennisgroep Kind en Scheiden, de denktank achter de pilot ‘Betrekken kinderen bij ouderschapsplan’ bij de Rechtbank Overijssel.

Binnen de Nederlandse Orde van Advocaten is zij actief als plaatsvervangend lid van de College van Afgevaardigden Orde van Advocaten en als lid van de commissie Personen en Familierecht van de Orde van Advocaten Overijssel.

Specialisatie

vFAS advocaten

Mevrouw Mr. E.M. (Irma) Thoenes – van der Veen is lid van de vFAS: de vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsmediators. De vFas behartigt de belangen van ruim 950 Nederlandse advocaten-mediators die voornamelijk werkzaam zijn in het familierecht. De vFAS is de enige Nederlandse vereniging van advocaten/scheidingsmediators die gespecialiseerd zijn in het personen- en familierecht.

De vereniging stelt zich ten doel het bevorderen van de kwaliteit van de beroepsuitoefening door advocaten op het gebied van het personen-, familie- en erfrecht alsmede het bevorderen van de bekendheid bij het publiek met de diensten van deze advocaten alsmede met de mogelijkheid om de gevolgen van een scheiding door mediation te regelen.

De vFAS is ervan overtuigd dat mensen met de goede begeleiding op een duurzame en respectvolle manier uit elkaar kunnen gaan en dat zijzelf, en eventuele kinderen, geen schade hoeven op te lopen.

Als lid van deze specialisatievereniging heeft mevrouw Mr. E.M. (Irma) Thoenes – van der Veen naast haar advocatenopleiding een driejarige specialisatie opleiding tot advocaat-scheidingsmediator gevolgd. Deze opleiding bestaat uit een specialisatie tot scheidingsmediator en een juridische specialisatie.

Om altijd op de hoogte te zijn van de nieuwste rechtsontwikkelingen, is het noodzakelijk dat vFas advocaten zich voortdurend bijscholen. Dit gebeurt in de vorm van diverse cursussen en intervisiebijeenkomsten. Op deze manier kan hoogstaande dienstverlening van een vFAS advocaat worden gewaarborgd.

Een vFAS advocaat kan u bijstaan bij verschillende kwesties in het familierecht zoals een echtscheiding, omgangsregeling, boedelverdeling, maar ook bij herziening van partneralimentatie of een naamswijziging. Een vFAS advocaat is ook een zeer kindvriendelijke advocaat. De vFAS heeft namelijk een specifieke visie ten aanzien van kinderen: het belang van het kind staat bij de belangenbehartiging voorop.

toga aan kapstok
Advocaat bij uw scheiding
Motivatie voor het vak

Passie

”Mijn motivatie voor dit werk ligt in het werken aan en bereiken van toekomstgerichte oplossingen voor mijn cliënten. 

Zelf ben ik pragmatisch, laagdrempelig en oplossingsgericht met oog voor de mens achter de zaak.

Mijn doel is zo mogelijk te de – escaleren. En een belangrijke drijfveer is het welzijn van kinderen in scheidingssituaties waar zij niet om hebben gevraagd”.

Stapsgewijs

De werkwijze van Thoenes Familierecht

pennen van thoenes familierecht
Kennismakingsgesprek
In een oriënterend kennismakingsgesprek worden onder andere de verschillende werkwijzen en de kosten van de dienstverlening besproken.
Keuze voor de werkwijze
Uw situatie wordt in kaart gebracht en met u wordt bepaald welke dienst het best bij uw situatie past. De te hanteren werkwijze is mede afhankelijk van het geschil.

Aan de slag met uw kwestie

De ene zaak leent zich voor mediation of een overlegscheiding terwijl in andere gevallen de cliënten ook graag in onderling overleg tot een oplossing willen komen maar dan wel met een eigen advocaat.
Aangesloten bij verschillende partijen
Lid van
Meer weten over Thoenes familierecht?
Openingstijden

Maandag - Vrijdag 08:30 - 17:30

Neem contact met mij op