Vertrouwelijk, professioneel en oplossingsrecht

Scheiden? Regel het samen.
Maak gebruik van een mediator.

Thoenes Familierecht voor
echtscheiding mediation Zwolle

U bent op zoek naar Echtscheiding Mediation Zwolle? Thoenes Familierecht, gevestigd in het centrum van Zwolle, is gespecialiseerd in mediation bij echtscheiding. Mevrouw Mr. E.M. (Irma) Thoenes – van der Veen is een erkend MfN-registermediator. Ook is zij lid van de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (de vFAS) en opgeleid tot vFAS scheidingsmediator. Zij houdt haar kennis up-to-date door middel van scholing en toetsing. Dit in het belang van de kwaliteit van haar diensten en van haar cliënten.

Gaat u aan de slag met Mevrouw Mr. E.M. (Irma) Thoenes – van der Veen, dan bent u verzekerd van een gekwalificeerde en professionele mediator uit Zwolle die meedenkt in het proces. Én zullen er passende oplossingen op tafel komen.

Mevrouw Mr. E.M. (Irma) Thoenes – van der Veen houdt naast het juridische proces ook goed het emotionele proces in de gaten en zal u daar ook bij ondersteunen. Wanneer er kinderen betrokken zijn, dan worden de belangen van de kinderen vooropgesteld.

Oplossingsgericht

Betekenis mediator echtscheiding

Wat is de betekenis van een mediator? Wat is mediation? Wanneer schakel ik een mediator in? Waarom kan mediation helpen? Allerlei vragen die naar voren komen, zodra u op zoek bent naar echtscheiding mediation in Zwolle.

De betekenis mediator wordt als volgt beschreven: een mediator is iemand die onafhankelijk bemiddelt tussen partijen om een juridisch conflict/ probleem op te lossen. In geval van echtscheiding, worden partijen weer met elkaar in gesprek gebracht. In een oplossingsgerichte en vertrouwelijke sfeer werken alle partijen samen om tot een duurzame oplossing(en) te komen.

Het verschil met tussenkomst van een rechter bij een echtscheiding is dat de rechter keuzes maakt voor u op basis van standpunten van beide partijen. Een mediator kijkt verder dan alleen de standpunten en komt samen met u tot een passende, toekomstgerichte oplossing.

Een ander woord voor mediator is ook wel bemiddelaar of scheidingsbemiddelaar.

Lees meer over mediation.

Waarom Thoenes Familierecht?
Oplossings-gericht

Zoekt naar oplossingen in een overleg buiten de rechtszaal.

Adviseert

Zonder de mens en de emotie achter het geschil uit het oog te verliezen. 

Ontzorgt

Neemt de juridische zorgen uit handen en helpt de juiste keuzes te maken.

Creëert overzicht

Schept rust en duidelijkheid in een conflictsituatie.

In samenwerking komen regeling tot stand

Waarom echtscheiding mediation Zwolle?

Passende oplossingen

Echtscheiding Mediation Zwolle en omgeving

Als echtscheidingsmediator Zwolle bemiddelt Thoenes Familierecht tussen u en uw komende ex-partner. Dit werkt fijn en prettig om na de vervelende en vaak pittige periode ook weer verder te kunnen gaan. Een mediator helpt u om bepaalde (gezamenlijke) regelingen op te stellen. U kunt hierbij denken aan een ouderschapsplan, gezag en voogdij.

Het belangrijkste doel van het proces is dat er passende oplossingen en regelingen komen die ook rekening houden met de toekomst. Voor u en eventueel betrokken kinderen.

We spreken in dit geval over echtscheiding mediation, maar een mediator kan ook voor andere conflicten ingeschakeld worden. Denk bijvoorbeeld aan het beëindigen van een samenlevingscontract en thema’s zoals alimentatie, gezag en omgang.

Mevrouw Mr. E.M. (Irma) Thoenes – van der Veen

Goede mediator voor echtscheiding in Zwolle

Wilt u er zeker van zijn dat u uw echtscheiding goed regelt? Niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw kinderen? Dan kunt u voor een goede mediator echtscheiding terecht bij Thoenes Familierecht.

De samenwerking met een mediator zorgt ervoor dat u de juiste stappen zet en keuzes maakt. De mediator begeleidt het proces, is de deskundige en zorgt dat de juridische en fiscale afwikkeling begrijpelijk blijft. Op deze manier weet iedereen steeds waar hij of zij aan toe is. Dit voorkomt een hoop irritatie en onzekerheid. En u ontvangt de mediation op maat, dat wat u nodig heeft!

Het verschil

Scheiden mediator of advocaat

Gaat u scheiden? Maakt u gebruik van een mediator of advocaat? Kiest u ervoor om uw echtscheiding via een mediator te laten verlopen, dan kiest u voor een zorgvuldig proces dat in een kort tijdsbestek, op een eerlijke manier verloopt.

Kiest u er toch voor om een advocaat in te schakelen? Dan kunt u ook kiezen voor een overlegscheiding. Het voordeel hiervan is, net zoals bij mediation, dat er geen tussenkomst is van een rechter. Maar hebben beide partijen meer ruimte tot overleg met een eigen deskundige. Lees meer over overlegscheiding.

Is de situatie zo dat beide partijen niet meer met elkaar in gesprek zijn of kunnen, dan wordt een advocaat geadviseerd. De advocaat zal uw belangen behartigen.

Wilt u meer weten over de kosten van een mediator in Zwolle? Lees meer over de tarieven van Thoenes Familierecht. Een mediationtraject wordt niet verricht op basis van gefinancierde rechtsbijstand.

Mevrouw Mr. E.M. (Irma) Thoenes – van der Veen

Mediator Zwolle kosten

Aangesloten bij verschillende partijen
Lid van
Op zoek naar echtscheiding mediation Zwolle?
Openingstijden

Maandag - Vrijdag 08:30 - 17:30

Neem contact met mij op