Corona maatregelen
COVID-19

Alles over de corona maatregelen

Hier leest u al het nieuws omtrent de corona maatregelen. En worden de laatste updates met u gedeeld. 

Update coronavirus 25 juni 2021

Vanaf zaterdag 26 juni 2021 komt de mondkapjesplicht grotendeels te vervallen. Dit betekent dat u in het gerechtsgebouw geen mondkapje meer hoeft te dragen. U kunt dus zonder mondkapje een bezoek brengen aan de rechtbank, het gerechtshof of een bijzonder college. 

Op het kantoor van Thoenes Familierecht geldt ook geen mondkapjesplicht meer, mits 1,5 meter afstand gewaarborgd kan worden. 

Update coronavirus 15 december 2020

Geen gevolgen voor rechtszaken.

De aanvullende maatregelen van de Rijksoverheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben geen invloed op de doorgang van rechtszaken. Rechtspraak is onderdeel van de vitale infrastructuur van Nederland. Alle gerechtsgebouwen zijn coronabestendig gemaakt en volgens de anderhalvemeternorm ingericht.

Er worden op dit moment geen fysieke afspraken ingepland op het kantoor. De afspraken worden gehouden middels bijvoorbeeld (video)bellen. 

Gevolgen maatregelen voor kantoor 

In verband met de uitbraak van het coronavirus wordt er zoveel mogelijk vanuit huis gewerkt. Dit houdt in dat voor uw en onze veiligheid de afspraken op kantoor tot het minimum worden beperkt. De werkzaamheden gaan uiteraard wel door. Besprekingen vinden plaats via een online – videoverbinding (Teams of Google meets) tot na afloop van de huidige maatregelen. 

Mediation trajecten en overlegscheidingstrajecten worden tot de maatregelen met betrekking tot het houden van sociale afstand worden opgeheven of versoepeld voorgezet of gestart door middel van een online-videoverbinding. 

De receptie is bereikbaar via het vaste nummer 038 4210574 tussen 8.30 uur en 17.30 uur. Stukken kunt u bij de receptie afgeven tijdens kantooruren. De post op kantoor wordt in behandeling genomen.

Ook de Rechtspraak heeft de manier van werken aangepast door het coronavirus. De rechtbanken, hoven en bijzondere colleges werken door, zoveel mogelijk op afstand en met digitale middelen. Sinds mei vorig jaar zijn ook rechtszaken met procespartijen in de zittingszaal beperkt weer mogelijk, als de fysieke aanwezigheid van partijen noodzakelijk is. Ook familiezaken hebben daarbij prioriteit. 

Bent u opgeroepen voor een rechtszaak? 

Alleen partijen die zijn opgeroepen voor de zitting worden toegelaten. Anderen, zoals bijvoorbeeld familieleden, mogen helaas niet naar binnen. Als het voor een zaak nodig is dat naast partijen derden aanwezig zijn bij de zitting – potentiële getuigen, steun voor slachtoffers, informanten – dan is het de bedoeling dat zij daarvoor van te voren toestemming vragen aan de rechter.

In het gerechtsgebouw gelden de navolgende regels: 

  • Ook al bent u opgeroepen, kom niet naar het gerechtsgebouw als u of een van uw huisgenoten verkoudheidsklachten heeft. Neem in geval van ziekte eerst telefonisch contact op met de rechtbank, het gerechtshof of het bijzondere college.
  • Kom niet vroeger dan 15 minuten van te voren naar het gerechtsgebouw.
  • Verlaat na uw zitting zo snel mogelijk het gebouw.
 

Vanaf 1 december is in de publieke ruimten van alle gerechtsgebouwen het verplicht om een mondkapje te dragen.  In de zittingszalen hoeft, wanneer men zit, geen mondkapje gedragen te worden.

Vragen? Neemt u gerust contact op via 038 421057