Aanvragen gezamenlijk ouderlijk gezag

Het is sinds kort mogelijk om als ouders samen op een eenvoudige manier het gezamenlijke ouderlijke gezag over uw kind aan te vragen.

Rechtspraak

Deze aanvraag moet gedaan worden via de website www.rechtspraak.nl.
Beide ouders loggen in op deze website met hun DigiD. Voor het aanvragen is naast de DigiD-code ook het Burgerservicenummer (BSN) van het kind vereist.
Na het invullen van het formulier wordt uw aanvraag verwerkt. De benodigde gegevens worden automatisch uit de gemeentelijke basisadministratie opgehaald en gecontroleerd. De rechter zal de vereiste controles uitvoeren.
Zodra de aanvraag is goedgekeurd ontvangt u binnen twee weken per post een uittreksel uit het Gezagregister op het adres waar het kind staat ingeschreven.

De procedure is met andere woorden gedigitaliseerd. Hierdoor is de procedure veel eenvoudiger en goedkoper geworden. Ook hoeven er geen schriftelijke bewijsstukken meer te worden ingediend.

Relevante blogs

Co-ouderschap

Gaan u en uw ex-partner uit elkaar en heeft u samen kinderen? Dan bent u verplicht om een aantal zaken te regelen voor de kinderen.

Lees verder »

Omgangsregeling en corona

Omgangsregelingen in beginsel nakomen De huidige corona maatregelen hebben met zich meegebracht dat er veel vragen worden gesteld over de nakoming van deze regelingen. Hoe

Lees verder »
Op zoek naar echtscheiding mediation Zwolle?
Openingstijden

Maandag - Vrijdag 08:30 - 17:30

Neem contact met mij op