Collaborative divorce

Collaborative divorce (CD), dat zijn oorsprong heeft in de VS, heeft een essentiële meerwaarde boven de bestaande juridische echtscheidingsprocedures en mediatons. 

Het overlegscheidingsteam

Het verenigt het beste van deze beide werelden tot een gestructureerde vorm van overlegscheiden waarin de belangen van alle betrokkenen (ex-partners en kinderen) het best beschermd en voor de toekomst verzekerd worden. 

Scheiden doet niemand voor zijn plezier, het is een emotioneel proces. Het risico daarbij is dat in de emotie soms over en weer vermijdbare schade wordt toegebracht. 

Het overlegscheidingsteam – bestaande uit advocaten van beide partners, een coach die het gehele proces stuurt en begeleidt, een financieel expert en, zo nodig, aanvullende professionals – voorkomt dat het proces uit de rails loopt. Het team houdt beide ex-partners betrokken door ze op een rustige wijze te wijzen op hun verantwoordelijkheden: respect over en weer, het belang van een open dialoog (vertrouwen), met oog vooral ook voor de belangen van de kinderen. Als partners kun je besluiten dat de wegen scheiden, maar ook na een scheiding blijf je beiden ouders van je kinderen.

Een overlegscheiding biedt de zekerheid van een heldere structuur in een periode waarin je als voormalige echtelieden kunt verdwalen.
Vertrouwen en transparantie staan voorop, wat wordt bewerkstelligt door de bindende afspraak het hele scheidingsproces zonder tussenkomst van de rechter af te wikkelen. Het eindresultaat zal zich bewijzen als een nuttige investering in de toekomst. Geen uitputtende en slepende loopgravenoorlog, maar een pragmatische regeling die de nieuwe situatie van alle betrokkenen recht doet. 

Mw. mr. E.M. Thoenes – van der Veen is lid van Vereniging collaborative divorce holland en kan als lid van een overlegscheidingsteam uw belangen behartigen. Uw echtscheiding wordt in een transparante en gestructureerde setting met u geregeld. 

Heeft u vragen?

Relevante blogs

Co-ouderschap

Gaan u en uw ex-partner uit elkaar en heeft u samen kinderen? Dan bent u verplicht om een aantal zaken te regelen voor de kinderen.

Lees verder »

Omgangsregeling en corona

Omgangsregelingen in beginsel nakomen De huidige corona maatregelen hebben met zich meegebracht dat er veel vragen worden gesteld over de nakoming van deze regelingen. Hoe

Lees verder »
Op zoek naar echtscheiding mediation Zwolle?
Openingstijden

Maandag - Vrijdag 08:30 - 17:30

Neem contact met mij op