Dag van de scheiding

Tijdens de Dag van de Scheiding (www.dagvandescheiding.nl) worden bezoekers van vFAS-kantoren in de gelegenheid gesteld om vrijblijvend kennis te maken met de in het familierecht gespecialiseerde advocatenkantoren. Zo bestaat er de mogelijkheid om een gratis scheidingscheck te laten uitvoeren. Daarnaast kunnen vragen worden gesteld en meer informatie worden verkregen. Het kosteloze advies van de vFAS-advocaat-mediator geeft inzicht in de keuzes en/of gevolgen in specifieke situaties op het gebied van scheiden.

Thoenes Familierecht is tijdens de Dag van de Scheiding geopend

Dit is gelijk iedere andere werkdag. Mocht u een gratis scheidingscheck wensen dan wordt u verzocht van te voren contact op te nemen.

Overigens is het op iedere werkdag mogelijk om een kosteloos advies te krijgen voor de duur van een half uur. Wij verzoek u vriendelijk hiertoe van te voren telefonisch of per e-mail een afspraak te maken.  

Over de alimentatievoorziening is momenteel een maatschappelijke discussie gaande. Onlangs is een tweetal voorstellen naar buiten gebracht door verschillende politieke partijen. Op 14 september 2012 zal de vFAS tijdens het congres ‘Alimentatie van de toekomst’ met deskundigen, waaronder de politiek, in debat gaan over dit onderwerp. Op www.alimentatievandetoekomst.nl en www.verder-online.nl is hierover meer informatie te vinden.

Wat is de vFAS

Op 15 september 1796 werd in Nederland de allereerste echtscheiding uitgesproken. De vFAS wil rond deze dag landelijk aandacht vragen voor de noodzaak van deskundige begeleiding van scheidingen. Doel is het verbeteren van het proces rondom een echtscheiding, zodat (ex-)partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan. Niet voor niets is het motto van de vFAS: ‘scheiden doe je samen’. Sinds 2010 wordt de ‘Dag van de Scheiding’ ieder jaar georganiseerd. Tijdens de dag kunnen ook via Twitter (#dagvandescheiding) vragen aan vFAS worden gesteld.


De vFAS is een vereniging van ca. 950 advocaten die gespecialiseerd zijn in het personen- en familierecht. Het merendeel van de aangesloten leden heeft zich bovendien gespecialiseerd tot advocaat-scheidingsmediator. Thoenes Familierecht is lid van de Vfas. 

Heeft u vragen?

Relevante blogs

Co-ouderschap

Gaan u en uw ex-partner uit elkaar en heeft u samen kinderen? Dan bent u verplicht om een aantal zaken te regelen voor de kinderen.

Lees verder »

Omgangsregeling en corona

Omgangsregelingen in beginsel nakomen De huidige corona maatregelen hebben met zich meegebracht dat er veel vragen worden gesteld over de nakoming van deze regelingen. Hoe

Lees verder »
Op zoek naar echtscheiding mediation Zwolle?
Openingstijden

Maandag - Vrijdag 08:30 - 17:30

Neem contact met mij op