Website de beste manier van scheiden online

Op Dag van de Scheiding 11 september 2015.

Website: de overlegscheiding

ZWOLLE / MEPPEL – Vrijdag 11 september 2015 is de dag van de scheiding. Deze dag is door de Vereniging van Familierechtadvocaten Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) in het leven geroepen om aandacht te vragen voor het onderwerp ‘scheiden’ en het grote belang van goede en deskundige begeleiding daarbij. Het doel van deze dag: het verbeteren van het proces van scheiden. Gebleken is dat dit kan door het overleg te zoeken met elkaar. Vier advocaten in de regio Noord-Oost Nederland hebben hun krachten gebundeld om deze wijze van scheiden in overleg onder de aandacht te brengen: “De beste manier van scheiden.”

Ieder jaar scheiden er meer dan 30.000 stellen. Hoewel een deel van deze stellen hun scheiding op een goede manier regelen met aandacht voor elkaars belangen en die van hun kinderen, is het helaas ook zo dat een aanzienlijk deel geen overleg met elkaar zoeken. In veel van die laatste gevallen gaat het om een vechtscheiding, waarvan naast de partners de kinderen de dupe zijn. Een vechtscheiding kost veel tijd en geld en daarnaast kost het veel negatieve energie.

Kirsty Selcraig, Irma Thoenes–van der Veen, Rita Kersten en Ruth Olie-Hallmans zijn allemaal ervaren advocaten en mediators op het gebied van familierecht en zij zijn allemaal lid van de vFAS. Deze vier advocaten maken zich hard voor een nieuwe manier van scheiden: ‘Overlegscheiden’. In een overlegscheiding wordt samengewerkt in teamverband, tussen de (ex-)partners, hun advocaten, een coach en daar waar nodig andere deskundigen, zoals een financieel deskundige of een kinderdeskundige. De coach is aanwezig om het emotionele proces, wat een scheiding is, te begeleiden. Het team sluit een overeenkomst met elkaar, waarin bindend wordt afgesproken om het hele scheidingsproces zonder tussenkomst van een rechter af te wikkelen. Ook de advocaten committeren zich hieraan wat betekent dat er geen sprake is van dubbele agenda’s. Dit waarborgt transparantie en respect en voorkomt strijd. Een overlegscheiding is feitelijk een combinatie van de voordelen van verschillende manieren van scheiden; een mediation met ieder een eigen deskundige advocaat. In deze setting kunnen partijen op een veilige manier tot duurzame afspraken komen, die standhouden nu partijen zijn blijven praten met elkaar.

Op 11 september a.s. is de dag van de scheiding. Op die dag lanceren Kirsty, Irma, Rita en Ruth hun nieuwe website: www.debestemaniervanscheiden.nl. Geïnteresseerden kunnen vanaf die dag de site bezoeken, en contact opnemen voor meer informatie over de overlegscheiding.

Heeft u vragen?

Relevante blogs

Co-ouderschap

Gaan u en uw ex-partner uit elkaar en heeft u samen kinderen? Dan bent u verplicht om een aantal zaken te regelen voor de kinderen.

Lees verder »

Omgangsregeling en corona

Omgangsregelingen in beginsel nakomen De huidige corona maatregelen hebben met zich meegebracht dat er veel vragen worden gesteld over de nakoming van deze regelingen. Hoe

Lees verder »
Op zoek naar echtscheiding mediation Zwolle?
Openingstijden

Maandag - Vrijdag 08:30 - 17:30

Neem contact met mij op