Interessante artikelen

Blog

Thoenes Familierecht

Blog

U vindt hier verschillende artikelen die u kunnen helpen bij het beantwoorden van diverse juridische vraagstukken. Ook vindt u hier informatie over de ontwikkelingen binnen het rechtsgebied personen- en familierecht.

Collaborative divorce

Collaborative divorce (CD), dat zijn oorsprong heeft in de VS, heeft een essentiële meerwaarde boven de bestaande juridische echtscheidingsprocedures en mediatons. 

Lees verder »
Indexering 2013

Jaarlijks wordt de hoogte van de kinder- en partneralimentatie geïndexeerd. Recent is het indexeringspercentage voor 2013 bekend geworden.

Lees verder »
Ouderlijk gezag

Een minderjarig kind staat onder gezag. Dit gezag is of het ouderlijk gezag of voogdij. Voogdij is niet hetzelfde als ouderlijk gezag. Bij voogdij wordt het ouderlijk gezag door een ander dan een ouder van het kind.

Lees verder »
Congres alimentatie van de toekomst

Op vrijdag 14 september jl. organiseerde de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) het congres ‘Alimentatie van de toekomst’ in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Prof. dr. P. Schnabel van het Sociaal en Centraal Planbureau (SCP) presenteerde gedurende dit congres diverse cijfers omtrent scheiden en de gezinssituaties door de jaren heen.

Lees verder »