Indexering alimentatie 2018 bekend: 1,5%

Ieder jaar moet de alimentatie worden aangepast (indexering), omdat ieder jaar het loon en prijspeil verandert. De wet bepaalt dat in artikel 1:402a BW. Iedere alimentatiebetaler is wettelijk verplicht deze verhoging toe te passen. Het percentage waarmee het bedrag verhoogd moet worden, wordt ieder jaar vastgesteld en bekend gemaakt door de minister van Justitie.

Percentage wettelijke indexering

De wettelijke indexering voor de kinder- en partneralimentatie voor 2018 is vastgesteld op 1,5%. Het indexeringspercentage gaat automatisch in op 1 januari 2018. De verhoging van de alimentatiebedragen wordt berekend over het bedrag zoals dat op 31 december 2017 vaststaat. De automatische indexering geldt voor alle vormen van alimentatie, zowel door de rechter vastgestelde alimentatie als door partijen zelf overeengekomen.

Het indexeringspercentage voor 2017 bedroeg 2,1%. Voor berekening van de indexering vindt u een handige tool op de website van het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen.   

Meer informatie gewenst?

Relevante blogs

Co-ouderschap

Gaan u en uw ex-partner uit elkaar en heeft u samen kinderen? Dan bent u verplicht om een aantal zaken te regelen voor de kinderen.

Lees verder »
Op zoek naar echtscheiding mediation Zwolle?
Openingstijden

Maandag - Vrijdag 08:30 - 17:30

Neem contact met mij op